lauantai 16. elokuuta 2014

Pyhärannan metsästysyhdistyksen perhepäivä

Koirilla oli tänään jännittävä päivä. Osallistuimme Pyhärannan metsästysyhdistyksen järjestämään koko perheen tapahtumaan. Perhepäivä on valtakunnallisesti monien eri metsästysseurojen järjestämä vuosittainen tapahtuma, jonka pitämiseen seurat haastaa Suomen metsästäjäliitto ja Suomen riistakeskus.

Koiramme osallistuivat ohjelmassa olleeseen metsästyskoirarotujen esittelyyn. Tämän lisäksi teimme tapahtumaan jälkikoiran työnäytös -ohjelmanumeron, jossa pääosaa esitti Pihka. Yhdistyksen muut jäsenet olivat tehneet tapahtumaan myös hienon luontopolun ja jousiammuntaakin pääsi kokeilemaan taljajousella (myös lapsille oli oma jousi).

Tapahtuma oli melko pienikokoinen ja paikalle kertyi positiivisesti arvioituna noin 50 henkilöä (sisältäen vapaaehtoiset järjestäjät). Yhdistyksen jäsenien paikalle tuoma eri koirarotujen kirjo yllätti. Rotuja edustivat karkeakarvainen mäyräkoira, suomenpystykorva, karjalankarhukoira, beagle, bretagnenbassetti (2x), dreeveri, jackrussellinterrieri ja harmaanorjanhirvikoira. Yleisön mukana tapahtumaan tuli myös kolme sileäkarvaistanoutajaa.

Aurinkoinen, vaikkakin hieman viileä ilma, suosi ulkona pidettyä tapahtumaa. Tunnelma oli leppoisan iloinen, jota kiiteltiin myös yleisön puolesta. Söin itse kolme (kolme!) nuotiolla paistettua riistamakkaraa, koska ne vaan maistuivat uskomattoman hyviltä. Nuotiolla tehtyä pannukahvia oli myös tarjolla. Sen suhteen ei enää laskupää taida riitää, että montako kupillista join.
©RH Nuotiokahvit
Olimme suunnitelleet näytösjäljen jo viikkoa ennen tapahtumaa, jolloin merkkasimme sen maastoon sinisillä kreppinauhoilla. Edellisenä iltana mies kävi verettämässä jäljen ja kaadon vein itse seuraavana päivänä hyvissä ajoin ennen esittelyä loppumakaukselle. Jälki kulki aivan pururadan tuntumassa, sen suuntaisesti noin 100 metrin matkan melko avoimessa maastossa. Tämä siksi, että yleisön olisi mahdollista seurata koko jälkityön ajan koiran suoritusta. Jälki oli suora ja sen keskellä oli yksi makaus, jonka koiran kuului osoittaa. Päätimme pitää jäljen hyvin yksinkertaisena siitä syystä, että työnäytös näyttäisi mahdollisimman selkeältä.
©Markku Kastepohja
©Markku Kastepohja
Hieman jännitti etukäteen se, että miten Pihka reagoisi, kun vieressä, noin 20 - 30 metrin etäisyydellä, seuraisi joukko ihmisiä. Onneksi pelkoni oli täysin turha. Koira keskittyi jälkeen tiiviisti ja teki erinomaisen suorituksen. Kaadolle tullessa ihmiset antoivat spontaanit aplodit koiralle, joka ylväästi toi suussaan kantaen sorkan näytille. En usko, että esitys olisi paremmin voinut mennä.
©Markku Kastepohja
©Markku Kastepohja
Otin päivän aikana ison määrän kuvia, joista suuri osa oli paikalla olleista koirista. Jälkeenpäin oli mielenkiintoista huomata, että omista koirista ei tullut otettua kuin yksi kuva (sekin epäonnistunut). Noo, suutarin lapsella ei ole ja niin poispäin...
HUOM! Muokattu 17.8.2014: Sain kuvia jälkikoiran työnäytöksestä paikalla olleelta Markku Kastepohjalta. Aivan upeita kuvia! Lisäsin niistä muutaman omaan tekstiini merkinnällä (©Markku Kastepohja). Kiitos hänelle! Kiitos, kiitos, KIITOS!

Laitan vielä alle muutamia itse ottamiani kuvia tapahtumasta.
©RH Karjalankarhukoira
©RH Dreeveri ja harmaanorjanhirvikoira
©RH Beagle
©RH Jackrussellinterrieri 
©RH Karkeakarvainen mäyräkoira
©RH Bretagnenbassetit
©RH Suomenpystykorva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti