Pihkan koetulokset

DRAJ-TULOKSET

4.12.2011 Karvia järj. Koillis-Karvian metsästysseura, Basset Cup 2011 -osakilpailu
AVO2 pisteet 49.58
Ylituomarina Timo Nurmiluoto

Koeselostus: Haku hidasta, hieman läheltä, Jälkitarkka, ylösotto kesti melko pitkään. Ajo päättyi kenraalihukkaan metsään. Haukku kertova, kaksiääninen hyvin kuuluva. Metsästysinnoltaan normaali koira.


Blogi-kirjoitus

***

7.12.2012 Karvia järj. Koillis-Karvian metsästysseura, Basset Cup 2012 -osakilpailu

AVO0 pisteet 19.00
Ylituomarina Timo Nurmiluoto

Koeselostus: -


Blogi-kirjoitus

***

7.12.2013 Karvia järj. Koillis-Karvian metsästysseura, Basset Cup 2013 -osakilpailu

AVO1 pisteet 68.50
Ylituomarina Timo Nurmiluoto

Koeselostus: 
Haku läheltä. Ylösotto runsaasti herätellen. Ajo pääpiirtein erittäin sujuvaa ja rehellistä. Haukku kaksiääninen, tiheä ja kuuluva, ei kovin kertova. Tottelevainen ja yhteistyökykyinen. Metsästysinto normaali.


MEJÄ-TULOKSET

7.6.2009 Köyliö järj. My Köyliön Raiku ry
AVO1 pisteet 48/50
Tuomarina Juhani Heikniemi

Koeselostus: Pihka ohjataan jäljelle ja alkaa rauhallinen maavainuinen jäljestys. Työ on todella jälkitarkkaa. Vain pari, kolme pientä tarkistuspistoa. Kulmat tarkasti ja ne merkataan. Toisella kulmalla pieni suunnantarkistus. Viimeisen suoran loppupäässä Pihka kuitenkin ajautuu pois jäljeltä, mutta runsaalla lenkityksellä löytää kuitenkin takaisin. Jälkeä pitkin kaadolle, jota pysähtyy nuuhkimaan. Koiran ja ohjaajan yhteistyö hyvää ja äänetöntä. Kyseisessä maastossa hieno suoritus.
Tulokset mejä 7.6.2009

***

9.5.2010 Köyliö järj. Köyliön metsästysseura ry.
AVO3 pisteet 29/50
Tuomarina Juhani Heikniemi

Koeselostus: Pihkalle osoitetaan alku ja siitä alkaa maavainuinen jäljestys. Vauhti on todella miellyttävä. Työ on todella jälkitarkkaa. Kulmat kierretään takaa läheltä, joten makaukset jäävät merkkaamatta. Lähellä ensimmäistä kulmaa laaja lenkki ja sitten paluujäljelle - hukka. Viimeisellä suoralla tarkistuslenkki. Kaadon ohi tielle, eikä löydä takaisin, vaikka etsii jälkeä. Palautetaan jäljelle ja löytää kaadon, jonka ottaa suuhunsa. Tämän päivän virheistä huolimatta hyvä koira. Ohjaaja luottaa koiraansa, joten yhteistyö on äänetöntä.

***

5.9.2010 Hinnerjoki, Eura järj. Salo-Veikkojen metsästysyhdistys ry
AVO1 pisteet 50/50
Tuomarina Juhani Heikniemi
Koeselostus: Pihkalle osoitetaan alkumakaus ja ohjataan jäljelle. Jäljestyksessä Pihka käyttää enimmäkseen maavainua. Työ on todella jälkitarkkaa, vain pari kolme tarkistuskaarrosta jäljen päällä. Kulmat merkataan ja mennään tarkasti. Ilmavainulla kaadolle, jonka osoittaa nuuhkien ja ottamalla suuhunsa ja "leuhkimalla" kaikille mukana olleille. Hieno suoritus.

***

11.6.2011 Parkano järj. metsästysseura Kuivasjärven Eränkävijät ry.

VOI1 pisteet 50/50
Tuomarina Erkki Rantamäki

Koeselostus: Pihkalle näytetään lähtömakaus ja jäljen suunta. Pihka jäljestää täysin maavainuisesti, erittäin jälkitarkasti kaikki osuudet. Katkokulma selvitettiin erinomaisesti, muut kulmat tarkasti. Makaukset Pihka merkkasi pysähtymällä. Kaadon omisti ottaen sen suuhun. Kokonaisuudessaan hieno suoritus koiralta ja ohjaajalta.


Huh hellettä! Onneksi koe aloitettiin jo klo 5 ylituomarin puhuttelulla ja Pihka pääsi jäljelle jo ennen aamuyhdeksää (jolloin oli lämpöä jo melkein 28 astetta). Silti näki, että se oli Pihkan rankin jälki tähän mennessä ja olin kokoajan valmis keskeyttämään suorituksen, jos koiran olemus heikkenisi. Tämä Pihkan ensimmäinen voittajaluokan koe oli kahden tuomarin koe ja maasto oli kolmella osuudella suopursuista ja yksi osuus kuivaa kalliomaastoa. Kuumuus kuitenkin sekoitti melkein enemmän ohjaajaa kuin koiraa ja tein tyhmän "aloittelijan" virheen, kun menin liian lähelle koiraa ja tuomari joutui huomauttamaan siitä kerran suorituksen aikana. Pihka kulki todella hitaasti (säästi itseään kuumuuden takia) ja siksi en osannut jättäytyä tarpeeksi taakse. Onneksi siitä ei lähtenyt pisteitä! Olisi hieman harmittanut, kun koiran suoritus oli täydellinen!

Tulokset mejä 11.6.2011

***7.8.2011 Eura, Hinnerjoki järj. metsästysseura Hinnerjoen Salo-Veikot ry.
VOI2 pisteet 33/50
Tuomarina Juhani Heikniemi

Koeselostus: Pihka ohjatusti jäljelle. Pihka etenee metsässä rauhallista vauhtia. Työssä käytetään pääasiassa maavainua. Suorilla Pihka tekee melko jälkitarkkaa työtä, vain joitakin kaarroksia jäljen sivuun. Makauksista merkataan kaksi. Yksi ylitetään hätäisesti nuuhkaisten ja yksi ohitetaan sivusta. Kulmat koituvat tänään Pihkan kohtaloksi. 1. kulmalla paljon lenkkejä. 2. kulmalla, jolla oli katko, hieman vähemmän. Viimeisellä lenkkejä hukaksi asti. Jäljen sivusta ilmavainulla kaadolle, jonka omii ottamalla sen suuhunsa.

Tällä kertaa ei selvästi ollut Pihkan päivä! Vaikka se yritti kaikkensa kulmilla, niin tuntui, että kulmat vaan olivat liian vaikeita sille. Jännä sikäli, kun tähän mennessä kulmat eivät ole tuottaneet ongelmia (makaukset kylläkin). Saatiin koepäivän viimeinen jälki, joten jouduttiin odottamaan vuoroa aamu-seitsemästä yli klo kolmeen iltapäivällä. (yksi kokeeseen osallistuvista oli tunnin myöhässä, kun oli nukkunut pommiin ja siksi koepäivä viivästyi vielä lisää).

***

21.8.2011 Eurajoki, Satakunnan Piirinmestaruuskoe järj. Satakunnan Noutajakoirayhdistys ry. & Eurajoen metsästysseura ry.
VOI1 pisteet 43/50 PM-sijoitus 4.
Tuomarina Rauno Koskinen

Koeselostus: Koira ohjataan jälkityöhön, jota tehdään sekä maa- että ilmavainulla ja aaltoillaan jälkiuralla. Vauhti on sopivaa. Koko matkalla ei aaltoilun lisäksi juurikaan poistuta jäljeltä. 1. kulma, jolla katko, oikaistaan suoraan veretyksen jatkolle. 2. kulma jälkitarkasti. 3. kulma tarkistuspistolla. Makauksista 1. merkataan vauhtia hiljentäen ja nuuhkaisten, 2. ja 3. makaus ohitetaan. 4. merkataan kuin malliksi täydelllisesti pysähtyen. Kaadolle sivusta, se kiinnosti.


Pihka oli tällä kertaa todella innokas jäljellä. Ohjaajana en oikein hahmottanut kokeen aikana missä katko oli, koska mielestäni koira ei tehnyt katkolle tyypillista lenkitystä missään vaiheessa. No, jälkeenpäin selvisikin, että Pihka oli ottanut ilmavainun jäljen jatkosta (harmittavaa). Aaltoilu ei mielestäni ole ollut Pihkalle tyypillistä, mutta tällä kertaa se vaikutti siten, että ohitettiin pari makausta. Muuten nappisuoritus Pihkalta
Erityistä ihmetystä (ja tyytyväisyyttä) minussa aiheutti, kun kolmannen suoran loppuvaiheessa Pihka löysi ns. "extra kaadon" eli jonkin rustoisen luun palan jäljeltä. Spontaanisti käskytin heti "Irti" (koira 6 m päässä ei tod. totellut) vaan esitteli "kaatoa" tuomarille. Katsoin tuomariin, joka sanoi, että ota se vaan pois koiralta, jolloin otin Pihkan lyhyempään naruun ja annoin Irti-käskyn uudelleen. Nyt koira tiputti luun ja minä otin ja viskasin sen ajattelematta pöpelikköön (jälkeenpäin ajateltuna tämä oli vähän tyhmää, koska koira olisi voinut kiinnostua siitä enemmän). Tämän jälkeen annoin uudelleen Etsi-kehoituksen, jolloin koira vain jatkoi jäljestystä kuin mitään ylimääräistä ei olisi tapahtunut! Eli onnea oli matkassa:)
Pihka tosiaan tuli 4. sijalle PM-kokeessa ja oltiin tosi lähellä 3. sijaa (harmi tuo katkokulman oikaisu). Kokeessa oli meidän lisäksi vain noutajarotuisia ja yksi spanieli. Koemaastot olivat kohtuullisen kivat, eikä vielä ollut hirviökärpäsiäkään. Kokeen keskuspaikkana oli Onsanpirtti, joka on todellä upea järvimaisemineen.

***

6.5.2012 Köyliö, järj. Köyliön metsästysseura ry.
VOI2 pisteet 38/50
Tuomarina Erkki Rantamäki
Koeselostus: Pihkalle näytetään lähtömakaus ja jäljen suunta. Noin 50 metrin jälkeen lähtee määrätietoisesti jäljeltä sivuun, eikä palaa omatoimisesti jäljelle. Tuomitaan hukka. Ensimmäisen osuuden loppu ja muut osuudet erittäin jälkitarkasti. Ensimmäinen makaus ohi, muut makaukset merkattiin pysähtymällä. Kaikilla kulmilla pieniä tarkistuksia. Myös katkokulmalla tarkistuslenkki. Kaadon omisti jääden nuolemaan sitä. Kuitenkin hyvä suoritus koiralta ja ohjaajalta hukasta huolimatta.


***

12.8.2012 Ylöjärvi, Parkkuu, järj. Suomen Bassetkerho ry. Bassettien RMJ-koe
VOI1 pisteet 43/50 -> Mejä Rotumestari 2012 + Suomen Jäljestämisvalio (FI JVA)
Tuomarina Jari Salokanto

Koeselostus: Pihka, pieni bassetti lähti totisen tomerasti taivaltamaan kohti tähtihetkeä eli sorkan löytöpaikkaa. Pihkan meno on todella vakuuttavaa ja tuntuu, että se on todella sisäistänyt täydellisesti sille osoitetun tehtävän. Hieman aaltoileva jäljestystyyli johtunee siitä, että maa/ilmavainun käyttö ei ole ihan saumatonta, vaan ilmavainu otetaan tarpeeksi ylhäältä, kun on poikettu liialti aivan jälkiuran päältä. Ilmavainukaan ei toki tuollaiselta mustikkanäreen kokoiselta koiralta kovin korkealle yllä, mutta taidokkaasti se kyllä jäljen hajun sieltä aina löytää. Suurimmat ongelmat ovat toiseksi viimeisellä osuudella, jossa hetken aikaa pyöritään jäljen sivussa olevassa ojassa ja sen lähistöllä. Mutta lopulta sieltäkin ilmavainu osoittaa menosuunnan. Heti sen jälkeenkin jäljestetään muutaman rinkulan tehden, mutta suunta on vääjäämättä eteenpäin. Kaikki kulmat tämä pieni suuri jäljestäjä haluaa tarkistaa reilulla kierroksella verettömään maastoon ja kaartaa sieltä verijäljelle. Katkokulman koira oikaisee lähes suoraan verelle tekemättä turhia kuvioita loppuun asti. Totisen tiukka verijäljen selvittäjä, joka tekee suorituksensa ihaltavan tarkalla nenällä ja jälkiuskollisuudella. Juurikaan ei tuntunut siltä, että koira hukkaisi jossain välissä jäljen. Makuista koira merkkaa hidastamalla nuuhkien puolet, puolet kävellään sivusta. Loistava kävelyvauhti, jota pienijalkainen koira jaksoi pitää alusta loppuun. Kaadon se nuolee ja nuuskii kiinnostuneena. Mahdollisuudet tässä lajissa tällä koiralla ovat rajattomat.
Tulokset mejä 12.8.2012

***

11.8.2013 Tammela, Susikas, järj. Suomen Bassetkerho ry. Bassettien RMJ-koe
VOI1 pisteet 46/50 Rotumestaruus 2013 Hopea
Tuomarina Rauli Markelin

Koeselostus: Ohjattu lähtö. Pihka jäljestää enimmäkseen maavainua käyttäen mukavaa kävelyvauhtia. 1. osuus jäljen mukaisesti, muilla pieniä poikkeamia ja polveiluja. 1. kulma, jolla katkos suoraan yli jossa tarkastellaan sorkan (huom. oma kommentti: jäljentekijöiden) jälkiä, selvittää kuitenkin itsenäisesti. 2. kulma tarkistuslenkillä ja 3. oikaistaan. Makuista kaksi merkataan pysähtyien ja nuuhkien, yksi hidastaen ja vauhdissa nuuhkaisten ja yksi ohitetaan. Sorkan omisti nuuhkien ja jääden viereen.
Tulokset mejä 11.8.2013


***

4.5.2014 Karvia, järj. Koillis-Karvian ms.
VOI1 pisteet 47/50
Tuomarina Mari Tilles

Koeselostus: Erinomainen ohjattu lähtö. Makauksen merkattuaan Pihka lähtee rauhallisesti liikkeelle. Se jäljestää aivan jälkiuran päällä ja tekee jäljen aikana pari tarkistusta aivan jäljen vieressä. Kulmat Pihka menee jäljen mukaisesti, katkolla veretyksen loppuun, sitten pari rengasta ja lopuksi jäljentekijöiden jälkiä seuraten veretyksen alkuun. Makuista Pihka merkkaa erinomaisesti ensimmäisen ja kolmanen, ylittää toisen ja kiertää neljännen. Kaadolle tuulen alta kiertäen, sorkan pikku-Pihka kuljettaa autolle asti. Erinomainen määrätietoinen jäljestäjä.


***

2.5.2015 Karvia, järj. Koillis-Karvian ms.
VOI1 pisteet 46/50
Tuomarina Aila Hauskamaa

Koeselostus: Pihka nuuskii tarkasti alkumakauksen ja lähtee pääosin maavainulla reipasvauhtiseen jäljestykseen. Tekee jokaisella osuudella pieniä tarkistuslenkkejä, viimeisellä suuremman, josta palaa itsenäisesti. Makaukset merkkaa pysähtyen ja nuuhkien, paitsi viimeisen ohi. Ensimmäinen kulma suunnan tarkistuksella, josta lähtee etenemään jäljen sivussa, mutta palaa itsenäisesti. Katkokulma veretyksen loppuun, siiä rengastaen uudelle alulle. Kaadolle suoraan, joka saisi kiinnostaa enemmän. Innokas jäljestäjä, jonka vauhtia voisi vähän hidastaa.


***

7.8.2016 Sastamala, Hornio, järj. Suomen Bassetkerho ry., Karkun ms., ja Mouhijärven ms.,
Bassettien RMJ-koe

VOI1 pisteet 48/50 Rotumestaruus 2016 Hopea
Tuomarina Kari Hyytiäinen

Koeselostus: Alkumakaus tutkitaan. Koira jäljestää pääosin maavainulla jäljen päällä sopivalla vauhdilla edeten. Tekee muutaman pienen tarkistuksen jäljen sivuille. Katkokulmalla vain pieni tarkistuslenkki, sitten jatko selviää jälkeä myöten. Muut kulmat jälkeä. Makauksista ensimmäisen ohittaa, muut tutkii tarkasti. Sorkasta ensin sivusta vähän ohi, mutta palaa omatoimisesti sorkalle, jota nuuhkii. Erinomainen suoritus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti