sunnuntai 7. lokakuuta 2012

101 haukkua minuutissa

Mies oli tänään koiran kanssa kahdestaan metsällä ja niin siinä taas kävi, että poissaoloni paransi metsästysonnea ja kotiin tuomisina oli komea metsäjänis. Ajoa edelsi pitkähkö haku ja itse ajo oli kestoltaan vain puolisen tuntia, mutta koska ajo oli ehyt ja kiihkeä (jopa 101 haukkua/min), mies ampui jäniksen sen tultua sopivalle etäisyydelle peltouralle, jolla hän oli passissa. Alla kuva tämän päivän suorituksesta Parman peltojen lähirinteillä.


Jänistä ei nyt sovi liian lämpimien kelien takia riiputella pitkään (itseasiassa se "riippuu" jääkaapissa), joten ensi viikolla tiedossa on herkkuillallinen. Ostimme loppukesästä sopivaa punaviiniäkin ja sovimme jo silloin, ettei sitä korkata ennen kuin saadaan sopivan arvokasta riistaa sen kanssa nautittavaksi. Meille jänis on niin harvinainen ruokalaji, että se arvostetaan melkeimpä ylemmäs kuin sorkkaeläimien liha. Tosin jänis ei ihan noin pullea ole kuin tuon pullon kyljessä. Valkoinen mahanalus sillä jo oli, joten talvikarvan vaihto alkanee olla metsäneläimille ajankohtainen.

Ajo ja etenkin kaato oli erityisesti tänään todella positiivinen asia, koska mies ja koira törmäsivät Kurruttajan pelloilla kahteen valkohäntäpeuraan, jotka myös Pihka näki (ja haistoi). Mies kielsi koiraa ja kutsui sen luokse. Pihka totteli! Todella arvokas ja onnistunut koulutustilanne, koska Pihka ei säkäkorkeutensa takia saa ajaa sorkkaeläimiä. Siksi onnistunut ajo (vaikka ajallisesti lyhyt) antoi koiralle arvokasta tietoa siitä, mitä riistaa saa ja kannattaa jahdata.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti