lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulun taikaa, onnen aikaa

©RH Hyvää joulua Pihkalta!
Meillä on ollut moninainen vuosi takana ja nyt vihdoin saa rauhoittua joulun viettoon. Tietysti taloon muuttanut pentu hieman sekoittaa rauhoittumisaikeita, mutta tarkemmin ajatellen sen riekkumista on kaikesta huolimatta mukava seurata.
©RH Pihka the Lumiparta
Tämä lumiparta aloitti – kuin Joulun kunniaksi – "tonttuajan". Huomasimme tänään tipat pedillä, joten juoksun alku on nyt tosiasia. Pihkan tämänkertainen juoksu viivästyi monta kuukautta. Lieneeköhän syy ollut kesän käärmeen puremasta toipumisessa (?), mutta loppukesän juoksu ei alkanut ajallaan. Viimeinen juoksu ennen tätä alkoi 11. maaliskuuta 2012.
©RH Katla söpöläinen
Katla on kasvanut silmissä. Siitä on parissa viikossa tullut hontelo neitonen, joka ehtii jokapaikkaan ja ilmiömäisellä kyvyllä löytää aina ne kielletyimmät jutut. Kat(a)la, Kotiterroristi, Riiviö, Penikka, Katarri, Katanpää (Saaristomeren vierasvenesataman nimi)... lempinimet eivät juuri imartele, mutta ihan rakkaudella ne on annettu ansaituisti. Pihkan ja Katlan leikit ovat muuttuneet rajummiksi. Koirat painivat päivittäin keskenään murahtelun ja ähinän kera. Olen kieltänyt Pihkaa ainoastaan, jos se on halunnut leikillään ajaa takaa Katlaa, koska se pelottaa selvästi pentua.
©RH Katlan panta ja nimikyltti
Hankin Katlalle samanlaisen nimikyltin pantaan kuin Pihkallakin on. Kuvan panta on kyllä jäämässä kovaa vauhtia liian pieneksi. Nyt jo se on asetettu ääriasentoon eli uuden pannan hankinta on pian ajankohtaista. Pantaan ja hihnaan jouduttiin totuttautumaan hieman kiireisellä aikataulla, koska Katla osoitti nopeasti taipumuksensa säntäilyyn ja itsenäiseen ympäristön tutkimiseen. Onneksi hihna ei riepo pentua juurikaan enää, vaikka ensimmäiset kävelyt olivatkin aikamoista kiukuttelua. Pihka suhtautui pantaan ja hihnaan aikoinaan huomattavan paljon vastahankaisemmin kuin tämä kaveri. Onneksi edes joku asia tuntuu sujuvan kivuttomammin kuin silloin...
©RH Katla
Nyt rauhoitutaan viettämään ensimmäistä joulua "uudessa" kodissamme kahden bretagnenbassetin tohinoita seuraillen. Joka päivä on erilainen näiden kahden kanssa ja pennulle uusia asioita ihmetellään yhdessä.

Rauhallista valkeaa Joulua ja Onnea tulevaan vuoteen 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti