keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Oma tarha, oma lupa

©RH Pihka koiratarhan edessä

On pitänyt jo aiemmin kirjoittaa pienestä projektista, joka laitettiin alulle (ainakin suunnitteluasteelle) heti, kun saatiin muuton jälkeen oma piha käyttöön. Katlan karkailutaipumus pisti vähän vauhtia hankkeeseen, koska koiran pitäminen pihalla aina narun jatkona tuntuu todella kurjalta.

Heti kun lumet sulivat, aloitettiin koiratarhan teko. Sepeliä tasoitettiin reilun 5 x 5 metrin alueelle, jolle on tehty leca-harkoista kehikko. Sepelin alle laitettiin verkkoa, koska Katla on pahimmanluokan kaivinkone luonteeltaan. Pihkan kannaltahan aitaus on vain kiva lisä, koska se pysyy normaalisti pihalla myös irti ja aitauksesta se tuskin yrittäisi paeta. Nyt tolpat ja ylälaudat ovat jo paikoillaan ja tarhan ovea viimeistellään. Sitten laitetaan verkko paikoilleen ja koirat saavat paistatella aitauksessa päivää, kun touhuamme pihahommissa tai istumme terassilla.

Tarhaan tulee myös vanha koirankoppi, joka on ollut pitkään käyttämättömänä miehen vanhempien luona. Tarha on siinä mielessä vähän turhan hieno nimitys rakennelmalle, koska tarkoitus ei ole pitää koiria siinä pitkiä aikoja, eikä koskaan täysin valvomatta. En vain luota ihmisiin tarpeeksi ja olen lukenut liikaa kauhutarinoita, mitä koiranvihaajat ja muut ilkivallanharrastajat voivat tarhaan jätetyille eläimille tehdä. Lisäksi en halua, että koirat oppivat räksyttämään tarhassa kaikelle lähellä liikkuvalle. Naapurisopua lienee syytä ajatella enkä itsekään välitä kuunnella turhaa haukkumista. Pihka ei oikeastaan hauku (paitsi kun haukkuu niin ääni on tosi kova) ja Katlakin haukkuu lähinnä syystä. Tosin syy voi olla niinkin heppoinen kuin kiusaava västäräkki.

Haukkumisesta puheenollen koirat ovat keksineet uuden mielenkiintoisen leikin, jota leikkivät keskenään päivittäin. Katla härnää Pihkaa (joka antaa penikan härnätä). Katla rähisee, murisee, näykkii, tönii... PAM. Pihka hyökkää ja rähähtää sille pelottavan kuuloisesti. Katla väistää, mutta samantien jatkaa härnäämistä, kunnes saa isosiskon taas ärsytettyä liikkeelle. Hännät heiluvat kokoajan ja muutenkin näen, että kysessä on leikki. Jos Pihka ei halua leikkiä, niin vetäytyy sivuun eikä härnääminen jatku.
©RH Katla juonii jotain
Alla hieman kuvia tarhan valmistumisesta. Laitan sitten valmiista tarhasta kuvan, kun verkko ja koppikin ovat paikoillaan.
©RH Koiratarhan perusta valmiina
©RH Tarhan tolpat pystytetty
Alimmainen kuva on otettu tänään. Kesä on todella puskemassa läpi. Miehen isä oli ahkeroimassa työmaalla tänään (itse olen flunssaisena kotona). Koirat olivat yleisönä tarhan tolppiin sidottuina, kun itse lepäilin sisällä. Menin ottamaan kuvan projektin edistymisestä ja samalla ruokin koirat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti