lauantai 25. toukokuuta 2013

Rauma Show 2013

©TU Katla näyttelykehässä
Terveiset merellisestä pitsikaupungista! Olimme tänään koirien kanssa Rauma Show -koiranäyttelyssä. Menestys ei ollut mitenkään ihmeelinen, mutta kivaa oli ja saimme nauttia hyvästä säästä. Näyttely oli järjestetty erinomaisen hyvin (huomioikaa kuitenkin oma amatöörimäisyyteni). Kaikki sujui hallitusti ja näyttelyalueella oli helppo suunnistaa paikasta toiseen.

Katla esiintyi ensin pentuluokassa, jonne oli ilmoittautunut myös Katlan Carma-sisko. Pennut olivat odotetusti hyvin erinäköiset, molemmat omalla tavallaan erittäin kauniita bretagnenbassetteja. Katla jäi tuomarin (Otto Schimpf, Itävalta) arvostelemana toiseksi, eikä saanut kunniapalkintoa.
©RH Vainukorvan Carma
Tuomarin arvostelu Katlasta: "Grosse Hundin, Kopf grundsätzlich im Typ. Scherengebiss. Bewegung in Ordnung. Noch sehr mangelhanftes Haar."

Eli suomeksi jotakuinkin näin: "Iso narttu, pää tyypillinen. Leikkaava purenta. Liikkuvuus kunnossa. Vielä vähän puutteellinen turkki."

Tuomari selvästi tykkäsi Pihkan tyyppisestä rodunedustajasta enemmän. Pihka sai yllätykseksemme EH:n laatuarvostelussa käyttöluokasta, vaikka mielestäni sen esiintymisen ei sujunut yhtään niin hyvin kuin Katlan. Pihka luimisteli ja olisi halunnut poistua kehästä. En saanut siitä tänään parasta esiintymistä esiin.

Tuomarin arvostelu Pihkasta: "Die Bewegung ist sehr gut. Haarqualität in Ordnung. Korrekte Front. Zangengebiss mit einem vorstehendem Schneidezahn unten. Korrekybs Auge. Behang richtig. Hinterhandwinkel in Ordnung."

Ja käännös: "Liikkuvuus erittäin hyvä. Turkin laatu kuunnossa. Oikeanlainen etuosa. Purennassa yksi ulkoneva etuhammas alla. Oikeanlaiset silmät. Takakulmaukset ovat kunnossa."

©TU Katla
© Inka Hakala, www.samsom.kuvat.fi, Katla
© Inka Hakala, www.samsom.kuvat.fi, Katla
© Inka Hakala, www.samsom.kuvat.fi, Katla
©TU Pihka
© Inka Hakala, www.samsom.kuvat.fi, Pihka

Päivä vierähti nopeasti näyttelytouhuissa, mutta illalla ehdin vielä maalata talomaalilla koiratahan koirankopin samanväriseksi kuin talomme on. Nyt on ansaittu saunahetki.

HUOM. Olen muokannut blogikirjoitusta 26.7.2013, kun lisäsin Inka Hakalan ottamia kuvia aiempien sekaan. Kiitokset Inkalle!

4 kommenttia:

  1. Moikka! Kuvasin teidän esiintymisen Rauman koiranäyttelyssä, jos haluat nähdä kuvia niitä löytyy täältä; http://samsom.kuvat.fi/kuvat/Koiratapahtumat/Koiran%C3%A4yttely+Rauma+2013/Bretagnenbassetti/

    - Inka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, Upeita kuvia! Kiitos paljon linkistä! Saanko vihjasta Carmankin esittäjälle, vai onko hän jo saanut tiedon? Saanko linkittää kuviasi myös tähän kirjoitukseeni?

      Poista
    2. Ohops, tuolla sanottiinkin, että:

      Kuvissa esiintyjät ja koiran omistajat saavat kopioida kuvia veloituksetta. Kuvan yhteyteen täytyy kirjoittaa "Kuva © Inka Hakala, www.samsom.kuvat.fi" tai jotain vastaavaa josta tulee ilmi kuvaaja sekä mielellään myös kuvasivusto.

      Eli uskaltanen muutaman tähän tekstiin liittää. Kiitos tuhannesti vielä :)

      Poista