sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hyvä päivä kehässä

Me teimme sen! Osallistuimme Katlan kanssa Winter Dog Show:n Turussa. Iiuh, että oli jännittävää. Verensokerikin kipusi 10 hujakoille, eikä tullut alemmas kuin vasta pitkälti iltapäivän puolella. Mutta se oli sen arvoista.
©TU Vainukorven Catla
Lähdettiin miehen kanssa aamulla kirpakassa pakkassäässä ajelemaan kohti Turun messukeskusta. Olimme hyvissä ajoin paikalla eli noin puolitoista tuntia ennen Katlan arvioitua kehään menoaikaa. Carma-sisko huoltojoukkoineen oli jo paikalla. Carma oli nätistynyt viime keväästä, jos se vain on mahdollista. Tällä kertaa siskot esiintyivät eri kehissä, koska toisista tietämättämme, olimme ilmoittaneet koirat niitä mielestämme parhaiten vastaaviin luokkiin. Katlahan voitaisiin näyttelyissä esitellä kolmessa eri kehässä; avoimessa luokassa, nuorten luokassa tai junioriluokassa. Olin ilmoittanut Katlan nuorten luokkaan ja Carma puolestaan kilpaili junioriluokassa.
©TU Vainukorven Carma
Carma pääsi kehään ensin ja esiintyi hurjan taitavasti ja edukseen. Täytyy myöntää, ettemme ole nähneet Katlan näyttelyesiintymisen eteen läheskään yhtä paljon vaivaa kuin Carman osaamistaso osoitti. Se esiintyi hienosti Emmin ohjaamana ja heidät palkittiin EH laatuarvostelulla. Hieno suoritus.
©TU Carma ja Katla rinnakkain
Sitten oli meidän vuoro. Tuomarille pisteet arvokkaan vakavasta ilmeestä, vaikka silmiin asti ylettyvä hymy hieman "pilasi" vaikutelmaa. Olin niin häkeltynyt kehään mennessä, että tuomarin näyttäessä kehän kiertoon kehottavan käsimerkin, tulkitsin sen jotenkin väärin ja lähdin kiertämään kehää myötäpäivään. Voi suuri nolous. Noh, saimme hankittua mokallani yhden ylimääräisen kierroksen kehässä... :D
©TU Ripaus tulista temperamentia
Katla oli lohikäärmemäisen hurjassa vauhdissa ja sain keskittyä ankarasti sen pitämiseen kurissa. Kuvissa se näyttää yllättävän rauhalliselta, vaikka tunsin sen energiamäärän virtaavan voimakkaana.
©TU Handleria jännittää
Tuomarin tarkistaessa purentaa se hieman peruutti ja vikuroi, mutta se oli hyvin katlamaista käytöstä. Se ei oikein alistu mielellään mihinkään epäilyttävään kopelointiin ilman pakoyritystä.
©TU Katla tuomarin edessä
Tuomarina siis John Jn Walsh Irlannista ja hän sanoi Katlasta seuraavaa:

"15 months, nice condition, heating temperament, balanced head, clean bite, nice eye and expressions, angulations still developing, presented well in the ring. Steady on to move. Overall she is too big to me."

Tulokseksi saimme nuorten luokasta H kirjaimen, josta olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Olen loppupäivän huokaillut mantraa "Me saimme hoon, me saimme hoon" ja hymyillyt leveästi kaikille. Luulen, että tätä hymyä riittää pitkälle tulevaisuuteen. Koettakaa kestää.

Mies toimi siis assistenttina ja kuvaajana kehän laidalla ja häntä saan kiittää onnistuneista otoksista. Onnistuneen näyttelypäivän jatkoja menimme viettämään ystäviemme luokse ja Katla sai leikkiä päivällä myös kehässä olleen Jedi-koiran kanssa.
©TU Jedi
Ps. asiaan vihkiytymättömille tiedoksi: Vähintään näyttelypalkinto H vaaditaan siihen, että koira saa kilpailla VOI-luokassa MEJÄ- tai DRAJ-kokeissa ja koira voi valioitua JVA- tai KVA-tittelillä.

2 kommenttia:

  1. Hyvin teilläkin siis meni Turussa. Katlalla on kyllä melkoisesti jalkaa verrattuna siskoonsa :D Onko tuota kokovaihtelua bretagnenbasseteissa yleisestikin näin paljon vai onko Katla kokonsa puolesta "harvinaisuus"?

    VastaaPoista
  2. Katla on tavallaan harvinaisuus, vaikka ei toki mikään ihme. Rotu on rakennettu muinoin myös isoja rotuja yhdistämällä mm vihikoiraa löytyy taustalta. Siksi joskus pöllähtää esiin tällaisia erikoisuuksia 😁

    VastaaPoista