sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Keväinen karvanpoisto

Jos jokin, niin irtokarvat, tarkoittavat koiraperheissä kevään tuloa. Nyppimättä oleminen tarkoittaa karvapaljouden löytymistä aivan tasaisesti ripoteltuna pitkin asuntoa. Siksi tartun rivakasti hommiin aina, kun karvanlähtöaika alkaa olla käsillä. Joskus kaipaan aikaa jolloin huollettavana oli vain yhden koiran karvapeite, mutta toisaalta meillä kuitenkin on vain kaksi koiraa. Pahemminkin asiat kenties voisivat olla.
©RH Jännittävä lelu
Molemmat koirat on nypitty nyt puoliksi. Katlan karva oli huomattavasti helpompaa nyppiä, vaikka koira ei pysy edes sitä vertaa aloillaan kuin Pihka. Pihkan karvaa joutui paikoitellen nyhtämään kovempaa ja siksi jätin sen etuosan lähes kokonaan vielä nyppimättä. Katlankin kaula on vielä pitkässä karvassa, mutta se taas johtuu siitä, etten sitä vielä ehtinyt nyppimään loppuun. Olen todella tyytyväinen tilanteeseen ja uskon, että asunnon irtokarvaprosentti on laskussa.
©RH Katla ja lelu
Nyppimisurakan lisäksi Pihka päätti aloittaa juoksun vajaa viikko sitten. Olihan noita merkkejä ollut ilmassa jo jonkin aikaa, mutta koskaan ei nartun omistaja tuota aikaa innolla odota (ehkä siinä tilanteessa, jos haluaa astuttaa koiran). Pihkan juoksut tulevat hyvin säännöllisinä reilun puolen vuoden välein, joten niitä on myös helppo "odottaa". Onneksi Pihkalla ei ole ollut muita narttujen ongelmia, esim. valeraskauksia. Pihka on ollut aika vetäytyvä menneen viikon ajan ja muutaman kerran ärhennellyt Katlalle (meistä näyttänyt, ettei kummoista syytä ole ollut, mutta vaikea sitä on sanoa varmasti). Tulevana viikkona on sitten luvassa kähinäpäivät, kun Pihka toivoo saavansa Katlasta sijaissulhasen. Tuskin maltan odottaa. Hymp.
©RH Lelu meinasi karata Katlalta
Katlalla on ollut siis tylsää, kun Pihkaa ei oikein saa innostettua mihinkään. Siksi ilahdutin nuorempaa koiraa uudella aktivointipallolla (tai puolikkaalla), jota ihmeteltiin eilen ensimmäistä kertaa. Pihkakin kävi palloa haistamassa, muttei se tällä kertaa kiinnostanut, koska ei ollut sellainen, josta pyörittelemällä saa ulos nameja. Tätä lelua pitää järsiä ja se on ehdottomasti enemmän Katlan mielipuuhaa.

Tämä viikonloppu pidettiin taukoa mejäilystä myös Katlalla, koska tauot siinä lajissa todistettavasti tehostavat edistymistä. Ensi viikonloppuna sitten taas pääsen pohtimaan Katlalle uutta rataa ja raahautumaan sen vetämänä metsässä.

2 kommenttia:

  1. Eikö koiraa voisi imuroida? Menee samassa kuin matotkin... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, muuten ehkä, muttei ne karvat onneksi (?) ihan niin löyhässä ole :D Ja ainakin meidän otukset pelkää imuria ihan hulluna...

      Poista