perjantai 13. toukokuuta 2016

Veneilykauden aloitus

Vene laskettiin veteen tiistaina. Eilen olimme koko perheen voimin viimeistelemässä veneen sisustusta. Tänä vuonna uusittiin verhot, tyynynpäälliset ja patjat päällisineen. Vaikka verhoilun ompelu oli isohko urakka, se ei vedä vertoja puuveneen muulle keväthuollolle. Siinä mielessä veneen veteenlasku ja veneilykauden aloitus on merkkipaalu kesän tulosta.

Koirat seurasivat kannella verhojen asettelua paikoilleen ja yrittivät tasaisin väliajoin tunkeutua sisään kajuuttaan. Ulkona puhalsi kirpakka merituuli, joka taisi jopa koirien turkin läpi tuntua turhan kylmältä.

Emme tällä kertaa irrottaneet köysiä laiturista. Koirille on hyvä totuttautua pikkuhiljaa veneeseen ympäristönä näin talvitauon jälkeen. Toki molemmat ovat tottuneet veneessä oleskelemaan, mutta pitkän tauon jälkeen oli hyvä vain olla veneessä ja pukea niille liivit ja muut varusteet.

Operaatio veneen-sisustuksen valmistuttua joimme termarikahvit veneen kannella. Tuuli alkoi silloin jo laantua ja aurinko laskea. Kaulahuivi ja käsineet eivät olleet liikaa.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti