keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Ekin perämetsä

©RH Katla tarhassa
Meille ei piisannut kolmen päivän metsästyskuuri Pohjois-Savossa, vaan kotiin tultuamme aloimme heti suunnitella seuraavan päivän jänisjahtia paikalliseen maastoon. Jo pidemmän aikaa on syyhyttänyt "Ekin perämetsä" nimellä tunnettu maasto lähellä Ilveskallion aluetta. Osittain maastot ovat yhtenevät, mutta aluetta lähestytään eri suunnasta. Sinne siis.

Lähtö myöhästyi, kun matkasta väsyneinä emme kyenneet nousemaan ajoissa unten mailta. Lopulta koira oli kuitenkin irti maastossa heti aamukahdeksan jälkeen. Katlan haku oli reipasotteista, vaikka ehkä aavistuksen turhan lähihakuista. Tunnin kylmähaun jälkeen koira selvästi laiskistui hieman ja siirryimme koiran perässä syvemmälle metsään.

Lähes kahden tunnin haun jälkeen Katla löysi yöjäljet, joille antoi muutaman herättelyhaukahduksen. Lopulta selvittely palkittiin ja ajo saatiin liikkeelle. Jänis eteni kohti Ilveskalliota, jonka rinteillä käytiin kääntymässä. Muutaman pienen eksytystempun Katla selvitti ensimmäisen kierroksen aikana. Jänis tuli yömakauksen tuntumaan ja siitä metsäuralle, missä perässä tulleelle Katlalle tuli todella isoja vaikeuksia. Koira ei kuitenkaan helpolla luovuttanut, vaan yritti hienosti selvittää kadonnutta jälkeä. Kuten alla olevasta kuvasta voi päätellä, yritystä ei todellakaan puuttunut!
Kolme kertaa Katla tuli luoksemme ottamaan vauhtia hukan selvittelyyn ja viimeisellä kerralla lähdimme kulkemaan koiran perässä kohti metsäuraa. Matkalla koira törmäsi jäniksen jälkiin ja ajo käynnistyi uudelleen. Meno oli kuitenkin aika katkeilevaa ja muutaman hukan jälkeen koira selvästi luovuttaen palasi luoksemme. Kytkimme koiran, koska lämpötila alkoi olla jo turhan korkea koiran ajoa ajatellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti