perjantai 3. heinäkuuta 2015

Baat koeri

Raumankielinen termi baat koeri* kuvaa erinomaisesti tämän hetkistä koiriemme statusta. Kesä on tähän asti ollut melko viileä ja kelit olisivat suosineet aktiivisempaakin jälkiharrastajaa. En vaan ole löytänyt riittävästi intoa tehdä jälkihaasteita koirillemme ja siksi harrastus on jäänyt tauolle. Nyt kun into on hieman lisääntynyt, ovat myös lämpöasteet nousemassa, mikä tekee harrastamisen turhan kuumaksi koirille.
©RH Baat koer Pihka
Olemme keskittyneet rauhallisiin iltakävelyihin, pitkiin uneliaisiin aamuihin, veneilyyn ja yleiseen loikoiluun, aivan kuten lomalaisilta sopii odottaakin. Veneilemään olemme lähteneet erilaisin kombinaatioin. Yleensä matkaamme koko perheen voimin, jolloin molemmat koirat erivärisissä pelastusliiveissään tähyävät kannella maininkien yli kaukaisuuksiin. Olemme myös toisinaan ottaneet mukaan vain toisen karvakorvan. Pihka kokeneena venekoirana tietää, miten paatissa oleskellaan ja selvästi nauttii veneilystä. Sen voi ottaa mukaan levollisin mielin ja se selvästi arvostaa hetkiä, jolloin se saa olla huomion keskipiste.
©RH Katla ja Pihka veneessä
Myös Katla on saanut veneillä ainoana koirana. Se on levottomampi ja ei mielellään asetu veneen kannella makuulle. Kajuutassa koira onneksi osaa rauhoittua lepäämään. Omalla tavallaan Katlakin nauttii veneilystä, vaikkei se siihen niin rennosti suhtaudukaan kuin Pihka. Se ei samalla tavalla osaa kaivata ainoana koirana oloa ja levottomuus voi liittyä myös siihen, ettei vanhempi koira ole kokeeneena antamassa tukeaan.
©RH Jääkylmä herkkukuutio
Lämpimien kelien alettua innostuin jäädyttämään koirille herkkuja. Laitoin pakastusrasiaan purutikkuja ja ruokanappuloita. Lorautin rasian puolilleen vettä ja laitoin tekeytymään pakastimeen. Näissä jääkuutioissa ei tarvitse paljonkaan syötävää olla, kun koirat innostuneena viilentävästä yllätyksestäni, nuolivat ja järsivät helteisessä säässä rasiasta irrotettua jääherkkua.
©RH Pihka
©RH Katla
Lämpöisää kesän jatkoa toivottaa Jänisjemma!

*Baat koeri = venekoiria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti