lauantai 12. tammikuuta 2013

Pentutapaamisessa ja rokotuksessa

Tänään Katla on iältään 12 viikkoa ja 4 päivää. Kävimme eläinlääkärillä ja Katla sai ensimmäisen rokotuksensa. Lääkäri antoi myös "terveen paperit" muilta osin eli patti, joka vajaa pari viikkoa sitten huomattiin on parantunut hienosti. Ilmeisesti siihen oli tullut pieni tulehdus, joka saatiin antibiooteilla kuriin. Katla on iso tyttö. Painoa sille on tullut jo 8,5 kg ja säkä ylittää jo nyt reippaasti Pihkan korkeuden. Eläinlääkäri ihmetteli myös isoja korvia ja totesi, että "jalkoja on tullut lisää viime kerran jälkeen" (hmm, taisi tarkoittaa korkeutta eikä määrää...).

Pihka pääsi tänään metsälle miehen kanssa. Juoksuaika alkaa tältä kertaa olla ohitse *pyyhkii tuskan hikeä*, mikä takuulla helpottaa arjen sujumista. Seurasin tiiviisti Pihkan touhuja kännykän tutkasovelluksen välityksellä. Haku ei näyttänyt kauhean tehokkaalta, mutta toisaalta kyseessä on Pihka. Saan kai kuulla tarkemman raportin kunhan mies kotiutuu jahtipäivän jälkeen (edit. haukuin turhaan, miehen mielestä haku oli hyvää, vaikkeivät jänistä ylös saaneetkaan). Katlan kanssa jäimme tosiaan kotiin seuraamaan etänä ajopäivää ja annoin Katlalle Pihkan viime saaliista talteen otetun jäniksen käpälän haisteltavaksi. Natustihan Katla sitä lopulta niin tehokkaasti, että päätin takavarikoida käpälän ennen, kun se on tuhannessa osassa...

Lähdimme käymään myös paikallisen eläintarvikekaupan myymälän järjestämässä pentutapaamisessa. Olimme jo viime lauantaina ensimmäisen kerran, joten tämä oli tuttua kauraa Katlalle. Viimeksi Katla ujosteli jonkun aikaa, mutta tällä kertaa ei mennyt kuin hetki ennen kuin leikki muiden pentujen kanssa alkoi. Aikamoista hulinaa tuo oli, kun myymälässä oli lisäksemme yli 30 koiraa omistajineen. Lisäksi joukko muita asiakkaita koetti pentuja väistellen tehdä ostoksia. Alla hieman tunnelmia kuvien muodossa.

Edit. Niin tärkein melkein unohtui. ISO kiitos järjestäjille. On tosi arvokasta päästä pennun kanssa tuollaiseen tilanteeseen, jossa on paljon ihmisiä ja koiria paikalla samanaikaisesti. Pennun yhteiskuntakelpoiseksi saattamisen kannalta on hurjan merkittävää tarjota pennulle tuon kaltaisia kokemuksia. Valitettavasti pentujen jäljiltä myymälätilat varmasti kaipaavat perusteellisempaa siivoamista. Vaikka itsekin koetin Katlaa herkeämättä seurata, niin pari kertaa pentu oli täysin näkymättömissä, enkä siksi voi olla 100 % varma, ettei meidän jäljiltä olisi siivottavaa. Toisaalta Katla teki ulos päästessään ison pissan, joten uskon, ettei se sotkua ainakaan tänään aiheuttanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti