keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Uudenvuodenlupauksia

Ihmiset haluavat aloittaa usein uuden vuoden puhtaalta pöydältä. Tähän liittyy läheisesti lupausten tekeminen itselleen ja läheisilleen. Koirat sitävastoin elävät hetkessä eivätkä koe tarpeelliseksi luvata mitään uutena vuotena, kuten eivät muulloinkaan.
©RH Mollan kirsu
Leikittelin ajatuksella, jos omat koiramme tekisivät uudenvuoden lupauksia, niin millaisia ne olisivat?

Pihka varmasti lupaisi tassut ristissä olla vähemmän ahne, eikä ottaisi varaslähtöä ruokakipolle ennen emännän tai isännän antamaa lupaa. Lisäksi se lupaisi olla kiltimpi Katlalle, eikä omisi kaikkia luita vain omaan käyttöönsä.

Katlan lupauksiin kuuluisi olla ajamatta muuta riistaa kuin jäniksiä. Lupauksen pitäminen kyllä voisi olla turhan vaikeaa heti, kun ensimmäinen peura osuisi metsässä sitä vastaan. Ehkä se lupaisi, ettei ajaisi niitä ainakaan kovin pitkään. Katla voisi myös luvata olla siistimpi vesikipolla. Että se koettaisi juoda nätisti siten, ettei vettä lainehtisi niin keittiössä, kuin myös kaikkialla minne se märän kuononsa kera kulkisi.

Hmm. Koirien lupaukset näkyivät olevan enemmänkin omia toiveitani liittyen niiden käytökseen. En taida osata ajatella niiden tavoin värittämättä lupauksia omilla toiveillani. Ehkä se johtuu siitä, etteivät koirat todellakaan lupaisi mitään. Mielestään ne toimivat aina parhaalla mahdollisella tavalla vaistoihinsa turvautuen. Ehkä voisin keskittyä omiin lupauksiini ja jättää koirat pysymään sellaisina kuin ne haluavat olla.

Huikean mielenkiintoista ja menestysrikasta uutta vuotta 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti