sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Veneretki

Mejä-kokeen jälkeen ollaan hyvällä omalla tunnolla vietetty laiskanpulskeaa aikaa ilman, että olen luonut ajatustakaan jälkitouhuihin. (Kröhööm.) Sen verran korjaan, että shoppailin uuden jälkiliinan vanhan tilalle. Liina kuitenkin on mitaltaan 15 metriä, joten hieman sitä pitää lyhentää, jotta voin käyttää sitä tulevaisuudessa virallisissa jälkikokeissa (jälkiliinan pituus 6 metriä). Ehkäpä askartelen toisesta pätkästä ja vanhan liinan lukosta toisen liinan, jos oikein sopivasti innostun. Muuten olen jälkiharrastuksen jättänyt tauolle ja nauttinut kevään vihreästä kauneudesta.
©RH Katla ja Pihka veneretkellä
Kevään ja oikeastaan myös kesän tulon varmistavia vihjeitä, ovat puuveneemme veteenlasku ja veneretki lähisaareen (vuosi 2014, vuosi 2013). Tällä kertaa retkikohteeksi valikoitui "Topinsaari".
©RH Pihka tähystää veneessä
Kylmäähän tuolla merellä oli, vaikka aurinko hetkittäin pilvenraosta vilahteli. Tuuli oli melko vähäinen, mutta kyllä bassettien korvat hulmusivat avopaatti Rönkyn hypähdellessä aaltojen läpi. Pihka tähysti kokeneena merikoirana ja Katla hakeutui turvaan jalkojeni viereen töyssyisen matkan ajaksi. Se oli silti ensimmäisenä maissa, kun vene oli ajettu sopivaan poukamaan.
©RH Katla kiinnostuu joutsenista
Sallittiin koirille hetki vapautta pienellä ja karulla saarella. Otettiin ne kuitenkin pian kiinni, etteivät häiritsisi lintujen pesintää. Katla tosin keskittyi kahlailemaan merivedessä ja nähtyään joutsenia kauempana, se intoutui haukkumaan niille.
©RH Joutsenet kiinnostuvat Katlasta
Koiran nuorekas riemu vaihtui hämmentyneeksi peloksi, kun joutsenet lähtivät siipiään levitellen uimaan sitä kohti. Katla päätti tulla turvaan luoksemme, josta sitten kytkin koiran.
©RH Katla ja hetken vapaus saarella
Pihka ei poistunut luotamme ollenkaan, vaan söi antaumuksella hanhien jätöksiä rannalla. Juu ei, kytkin senkin ja siirsin pois herkullisten jätösten luota.

Loppuaika saarella sujuikin rauhallisesti eväitä nauttien. Tietysti koiratkin saivat syödä iltaruokansa raikkaan ja suolaisen merituulen puhaltaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti