sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Katlan verran karvaa ja huolta

Vastoinkäymisiä tuntuu nyt piisaavan riesaksi asti. Katlan juoksu on käytännössä jo kokonaan ohitse, mutta koko viime viikon Katlan vatsa oli sekaisin ja ripuli paheni perjantaihin mennessä sellaiseksi, ettei uskallettu katsoa asiaa enää viikonlopun ylitse. Kävimme näyttämässä koiraa eläinlääkäripäivystyksessä. Katla oli hyväkuntoinen, mutta se oli oksennellut ja ulosteessa oli ollut verta (+ viikon aikana kahdesti työpäivän aikana ripuloinut sisälle).

Eläinlääkäri tutki Katlan, jolla tosiaan oli suoli ärtynyt pitkittyneen ripulin vuoksi. Koiralla ei ollut lämpöä, eikä vielä ollut kuivunut paljonkaan. Lääkäri antoi kuitenkin pahoinvointiestolääkkeen ja lisäksi koira nesteytettiin tipalla. Katla käyttäytyi todella hienosti, eikä sitä tarvinnut rauhoittaa. Saimme myös viikon mittaisen antibioottikuurin. Lääke tehosi nopeasti ja koira on tänään ulostanut jo normaalisti ja on muutenkin oma reipas itsensä. Jätimme silti Katlan osalta metsästykset tältä viikonlopulta, ettei rasiteta koiraa ja pahenneta sen tilaa uudelleen. Harmi juttu, koska nuoren koiran olisi tärkeää päästä tutkimaan jänismaastoja. Riskinä siinä olisi voinut olla jänisajo, mikä olisi ollut toipilaalle liikaa.

Pihka oli maastossa tänään miehen kanssa. Oli hakenut jänistä hyvin, muttei tänäkään viikonloppuna saanut mitään ylös ajoksi asti. Miehen mukaan koira olisi kyllä työskentelyllään jo ansainnut jänisajon. Harmi, ettei jänikset olleet sillä tuulella :)

Itse olin Katlan kanssa kotona aamupäivän, jolloin ajattelin hieman siistiä sen turkkia, josta on alkanut irrota karvaa sieltä täältä. Muutaman furminointivedon jäljiltä kädessäni oli tukko karvaa (koirasta, jolla on maltillinen turkki). Hämmentyneenä vaihdoin furminaattorin trimmausveitseen ja aloitin nypinnän. Lopputulos reilun puolentunnin jälkeen:
©RH Karvaa ja karvaa
Vain selän pieni rantu ja kaula-niska sektori jäi nyppimättä, kun piti lähteä isänpäivän viettoon sukulaisiin. En tiedä oliko syynä juoksun loppuminen, stressi ripulitaudista vai mikä, mutta Katlan karva irtosi ilman mitään erityistä nyhtämistä. En ole koskaan nyppinyt koiraa näin nopeasti, enkä usko, että syynä on vain Katlan karvan laatu. Viimeksi touhuun meni huomattavan kauemmin aikaa saman koiran kanssa.

Karva ei mielestäni edes ollut kovin pitkää vielä, mutta voi olla, ettei se tuon pidemmäksi kasvakkaan. Tarkoittanee sitä, että nypinnän joutuu tekemään useammin kuin kaksi kertaa vuodessa sen kanssa. Tai sitten tämä kerta oli vain poikkeus. Jokatapauksessa ei kovin kiva aika riisua koiraa turkista, kun tietää ettei kelit ainakaan lämpimämmiksi tästä muutu. Onneksi tänne pahimmat pakkaset tulevat vasta tammi-helmikussa, joten ehtii vielä kasvattaa tilalle jonkinmoisen sängen.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Eiköhän tästä pian parannuta ja jo ensi viikoloppuna päästä taas metsälle :)

      Poista