keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Se paskempi juttu

Alkuun pakollinen "disclaimer". Jos olet syömässä jotain tai muuten vaan herkkä, tämän tekstin lukeminen kannattaa ehkä jättää väliin.

Katlan ripuli tai mikä tauti se nyt ikinä olikaan valitettavasti uusiutui. Lauantaina vatsa oli hieman löysällä ja sunnuntaina jo enemmän. Maanantaiksi tyttö järjesti meille poissaollessamme siivottavaa, kun työpäivän jälkeen palasimme kotiin. Onneksi matot olivat välttyneet kuin ihmeen kaupalla "tuotoksesta". Lisäksi koira alkoi raapia korviaan, jotka tietty sitten punottivat. Katla sai kaulurin kaulaansa ja sen ilmeestä kyllä näki, mitä se meistä ajatteli.

Koiran olemus ei ollut mitenkään sairas, mutta emme jääneet odottamaan tilanteen pahenemista ilman eläinlääkärin tarkastusta. Eilen olimme Katlaa näyttämässä ja siltä otettiin verinäyte. Lisäksi korvista otettiin näytteet. Saatiin tipat laitettavaksi korviin (2 kertaa vrk, kolmen viikon ajan) ja uusi antibioottikuuri, joka aloitetaan myöhemmin. Jäi kyllä vähän epäselväksi, että syötetäänkö antibiootit vatsan vai korvien vuoksi, mutta yhtä kaikki tämä tarkoittaa Katlalle sairaslomaa.

Eläinlääkäri halusi perusteellisuuden vuoksi myös ulostenäytteet. Hyvä näin. Parempi olla perusteellinen kuin harmitella jälkeenpäin, ettei tutkittu tarpeeksi. Mutta omaa jaksamista tämä koiran sairastelu kyllä koettelee.

Eilen kakkanäytteenotto sujui melko helpolla, kun ensimmäinen tuotos tuli omalle pihanurmikolle (ei ollut edes vetelää?!). Siellä kyykin ja lusikoin pienen kokkareen sitä itseään muovikippoon. Niin muistinko jo sanoa, että tätä pitää harrastaa kolme vuorokautta ja mielellään jokaisesta tuotoksesta pitää ottaa näyte. Koirahan tekee kakkoshädän normaalisti keskimäärin 2 kertaa päivässä, mutta ripuloiva koira... Odotettavissa on, etten mitenkään erityisesti nauti näistä tulevista päivistä.

Tänä aamuna sitten haasteita piisasi. Näytepurkki ja lusikka mukanani käytin koirat hihnakävelyllä ennen töihin lähtöä. Vähintään pari kättä olisi ollut hyvä olla enemmän. Kun Katla vihdoin löysi sopivan paikan (jyrkkä ojanpenger kaukana katuvaloista), saattoi allekirjoittaneen kasvoilla näkyä epätoivoa. Pihka tempoi kohti tien toista puolta, kun laskeuduin urheasti kohti ojanpohjaa.

Mainitsinko jo että oli *piip* pimeää. Tietysti minulla oli otsalamppu (muuten en olisi ikinä löytänyt läjää), mutta vaikka kuinka tihrustin, niin en nähnyt missä kasa oli. Haistoin kyllä, mutta siellä pimeydessä mitään nähnyt! Aikani kiroiltuani se kuitenkin löytyi. Eikä onneksi kengänpohjasta, mikä sen steppailun jälkeen olisi ollut jopa todennäköistä. Molemmat koirat näyttivät ulospäin bassetmaisen ilmeettömiltä (tiedätte sen vakavan surumielisen katseen), mutta olen varma, että ne nauroivat minulle.

©RH Pihkan Basset-katse, 2008
Ennen kasan löytymistä olin ehtinyt kieltää koiria vetämästä minua kumoon x4, irroittanut vahingossa Pihkan hihnasta otteen (se karkasi toiselle puolelle katua, mutta palasi käskystä), aiheuttanut muutamassa ohitse menneessä pyöräilijässä hämmästystä (ehkä kenties myös kauhua?), melkein hukannut teelusikan heinikkoon... voi hyvää päivää.

Ja toivottavasti kukaan ei sitten enää tämän avautumisen jälkeen lohduta sanomalla, että:
"Eihän kakkanäytteen ottaminen ei ole mitenkään vaikeaa, kun vertaa pissanäytteeseen...".

3 kommenttia:

 1. No olipas siinä kakkareissua kerrakseen yhdistettynä aamulenkkiin. Ei käy kateeks yhtään vaikken mä koirilta ole ko. näytettä milloinkaan metsästänyt, pissanäytteitä senkin edestä "pojilta". Lähes aina on käsille kustu, joten ei sekään ihan kivaa puuhaa ole.
  Toivottavasti Katla paranee pian !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Uskon kyllä, ettei pissan keruu ole mitenkään "hehkeämpää" puuhaa :) Sitä ei (kopkop) ole näiltä kahdelta joutunut ottamaan. Yhdeltä uroskoiralta muinoin kyllä ja hämärästi muistan, ettei touhu ollut helppoa.

   Poista
  2. On anonyymillä nimikin, mutta en osaa valita tuosta "profiilista" kun mikään ei tunnu oikeen sopivalta....
   Välillä nää mun kirjoitukseni häviävät taivaan tuuliin, mutt ei voi mitään. Taitolaji siis tämäkin.
   Terveisiä katlalle ja Pihkalle lähettävät kolme tomeraa fauvepoikaa: Topi, Riki & pikku-Eetu. :)

   Poista