perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän ajo

Pakko sitä on Pihkaa tästä päivästä kiittää blogitsekin. Koira tarjosi meille tänään loistavan päivän jänismetsällä. Pihkan ajot syksyn mittaan eivät paljon kehuja ole ansainneet, mutta tänään Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi koira teki parhaansa haussa, ylösotossa, ajossa ja hukkien selvityksessä.
Meillä on huomenna jännittävä päivä edessä Karvian DRAJ-kokeessa, joten toivoa täytyy, että Pihkan vire kestää ja meillä olisi kotiin tuomisiksi muutakin kuin toinen suoritettu tuomariharjoittelu.

Mutta ei mennä vielä asioide edelle. Tänään Pihka ajoi jänistä yli puolitoista tuntia (ajasta miinustettu hukat) ja olimme hyvin lähellä saada saalistakin. Rajon alueella oli toinen ajo käynnissä ja saimme kuulostella varmasti voittajatasoisen koiran työskentelyä sen lisäksi, että Pihka paukutti menemään jopa yli 90 haukun tiheällä äänenannolla, mikä on todella harvinaista Pihkan haukkutiheydeksi.
©RH Pihka ajon huumassa
Tästä on mukava mennä yöpuulle ja herätä aamuyöstä noin neljältä, kun lähdemme ajamaan kohti koemaastoja. Toivottavasti kelit ja muutkin olosuhteet ovat hyvälle ajolle suotuisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti