lauantai 14. joulukuuta 2013

Tulenpalvoja ja kipinävahti

Katla rakastaa tulta. 

Lohikäärme sen sisällä vahtii silmä kovana, kun takkaan sytytetään iltaisin tuli. Puut on kasattava oikein. Niiden kasaaminen tietysti riippuu asian hoitavasta ihmisestä, mutta koira seuraa katse ankarana, jotta tulen sytyttäminen sujuu optimaalisesti. Liekit lähtevät nuolemaan puita, jotka rätisevät ja paukkuvat. Hieman Katla säpsähtää kovimpia ääniä, mutta tämän jälkeen luo aina levollisen katseen takkatuleen. Se selvästi tietää milloin kiertoluukku pitää sulkea ja vetoa kannattaa laittaa pienemmälle. Meidän pieni kipinävahtimme.

Kukaan muu meistä ei voi ymmärtää sen kykyä istua muutaman kymmenen sentimetrin etäisyydellä takasta, joka hohkaa tulikuumaa ilmaa. Toisin sanoen perheen muut jäsenet kyllä arvostavat takkatulen lämpöä, muttemme sentään niin hulluja ole, että liekkien ollessa kuumimmillaan, tunkisimme naamamme/kuonomme kiinni takkaluukkuihin. Katla ei näin epäröi toimia.

Se lepäilee takkatulen lämmittäessä (paahtaessa?) sen turkkia.
©RH Katla takan edessä
Se tuijottaa liekkeihin kuin näkisi siellä jotain ylimaallista.
©RH Katla vahtii tulta
Ehkä Katla vain yksinkertaisesti nauttii talven tuomista lisäeduista sisällä.
©RH Katla ja Pihka
Terveisin me kateelliset ja ymmärtämättömät.

1 kommentti:

  1. Katlalla on ihan samanlainen mielenkiinto takkatuleen kuin meidän kolmella lajitoverillaan.
    Koiristani Riki tykkää kaikkein eniten kuumuudesta - se tunkee kuononsa miltei takkaluukkuun kiinni.
    Saunomista koirien kanssa ei ole kokeiltu, mutta uskon, että ne pitäisivät siitä... Mun miehen mielestä koirilla ei oo asiaa saunaan.

    VastaaPoista